Tortilla španělská
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 25gramůKukuřice cukrová
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Povaříme v hrnci s mírně osolenou vodou brambory, pokrájené na tenké plátky, cca 5 minut. Necháme okapat.
- 2Předehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli, brambory a smažíme za neustálého míchání 5 minut, dokud nebudou brambory hnědé.
- 3Vložíme papriku, česnek, cukrovou kukuřici, rajčata a vše promícháme. Přidáme vajíčka, petrželku, sůl a pepř. Smažíme 12 minut. Sejmeme pánev z plamene a dáme na 7 minut do předehřáté trouby. Zapékáme dokud směs na povrchu nezezlátne.
- 4Na čtverce nakrájíme tortillu, dáme jednotlivé kusy na talíře a podáváme se salátem.
- 5Můžeme podávat jak horké, tak i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.