Tortilla španělská

45 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povaříme v hrnci s mírně osolenou vodou brambory, pokrájené na tenké plátky, cca 5 minut. Necháme okapat.
  • 2
    Předehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli, brambory a smažíme za neustálého míchání 5 minut, dokud nebudou brambory hnědé.
  • 3
    Vložíme papriku, česnek, cukrovou kukuřici, rajčata a vše promícháme. Přidáme vajíčka, petrželku, sůl a pepř. Smažíme 12 minut. Sejmeme pánev z plamene a dáme na 7 minut do předehřáté trouby. Zapékáme dokud směs na povrchu nezezlátne.
  • 4
    Na čtverce nakrájíme tortillu, dáme jednotlivé kusy na talíře a podáváme se salátem.
  • 5
    Můžeme podávat jak horké, tak i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.