Tortillový koláč s chorizem

65 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1069 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.
  • 2
    Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.
  • 3
    Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.
  • 4
    Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.