Tortillový koláč s chorizem
65 min.
Ingredience
- Omáčka
- 4lžíceVývar zeleninový
- 2kusyChilli paprička
- 1kusKoriandr čerstvý
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCukr krupice
- 350gramůSýr Čedar
- 300mililitrůCréme fraiche
- 1,5lžičkySůl
- 2lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 12kusůTortilla
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1069 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.
- 2Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.
- 3Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.
- 4Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.