Tortilly bezlepkové
25 min.
Ingredience
- 55gramůMouka bezlepková
- 55gramůMouka kukuřičná
- 4špetkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 215mililitrůVoda pitná
- Česnekový dip s bylinkami pro alergiky [55797]
- 100gramůBazalka
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůKerblík
- 4lžíceOlej olivový
- 4špetkyPepř černý mletý
- 100gramůPetržel - nať
- 400gramůŘecký jogurt
- 4špetkySůl
- 450gramůŽervé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme oba druhy (bezlepkovou a kukuřičnou) mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
- 2V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce, vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme na řídkou kaši.
- 3Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou.
- 4Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
- 5Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi jako například
- 6česnekovým dipem s bylinkami pro alergiky [55797]:
- 7Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience, tedy jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Poté přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.