Tortily s marinovaným vepřovým masem
30 min.
Ingredience
- marináda
- 1lžičkaTabasco
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžíceOregano sušené
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceHořčice
- 1lžičkaSůl
- 8kusůTortilla
- 520gramůVepřové kotlety
- 8lžicSalsa rajčatová
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 8kusůSalát hlávkový
- 8lžicSmetana jihočeská zakysaná15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
16 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso z kotlety omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky.
- 2Připravíme marinádu: do mísy dáme Tabasco, olivový olej, čerstvě pomletý černý pepř, pepř 4 barev, prolisovaný česnek, oregano, mletý kmín a hořčici. Směs promícháme a pak ji znovu smícháme s pokrájeným osoleným masem. Necháme 15 minut v chladu marinovat.
- 3Ve rozpáleném woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky za stálého míchání restujeme 1 minutu. Musí být jen středně propečené. (Pravděpodobně budeme muset rozdělit maso na dvě části.)
- 4Tortilly nahřejeme, na každou dáme 2 listy hlávkového salátu, porci masa, 2 lžíce rajčatové salsy, 1 lžíci zakysané smetany, porci posypeme nastrouhaným sýrem, každou porci zabalíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.