Toskánské kuře
100 min.
Ingredience
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 800gramůKuřecí stehna
- 80mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika zelená
- 5gramůŠafrán
- 400gramůRajčata
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrCitronová šťáva
- 100gramůOlivy zelené
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
50 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme hladkou mouku, sůl a pepř. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na menší kusy, obalíme v mouce, oklepeme. V pánvi nebo pekáčku, který lze použít i do trouby a přiklopit, rozpálíme olivový olej a maso zprudka opečeme ze všech stran asi 7 minut. Maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, papriku a na mírném ohni opékáme asi 5 minut, až je cibule měkká. Přidáme rozmixovaná rajčata, pokrájené houby, olivy, trochu šafránu. Všechno zalijeme zeleninovým vývarem s citronovou šťávou a na mírném ohni povaříme asi 2 minuty. Vrátíme do omáčky kuřecí maso, přikryjeme, dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podáváme s těstovinami nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.