Tostadas s trhaným masem a kořením
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,2litryVoda pitná
- 2kusyOregano čerstvé
- 6kusůTortilla
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSkořice mletá
- 175gramůFazole vařené
- 90mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyRajčata
- 115gramůSýr Feta
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.
- 3Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.
- 4Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.