Toustové dukáty s remuládou

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme remuládu: Do misky dáme majonézu Hellmans, přidáme k ní pikantní Dijonskou hořčici, citronovou šťávu, jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, čerstvě pomletý pepř 4 barev, špetku cukru, sůl, 1 lžíci bílého vína, 3-4 kapky Tabasca a drobně pokrájený omytý kerblík. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit.
  • 2
    Z plátků toustového chleba formičku vykrojíme kolečka - dukátky o průměru přibližně 7-8 cm. Rukolu omyjeme, lístky otrháme a necháme okapat.
  • 3
    V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova tenké plátky Anglické slaniny. Sýr nakrájíme na tenké plátky a formičkou z něj vykrojíme kolečka o průměru asi 6-7 cm. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tousty potřeme remuládou, na polovinu poklademe složené plátky slaniny, kolečka sýru, lístky rukoly, plátky rajčat a přikryjeme je zbylými toustovými dukátky.
  • 4
    Dukáty poklademe na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.