Toustové dukáty s remuládou
23 min.
Ingredience
- 8plátkůChléb toastový
- 100gramůRukola
- 4plátkyAnglická slanina
- 4plátkySýr Gouda 45%
- 1kusRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- Remuláda
- 320gramůHellmann's Majonéza originál
- 1lžíceHořčice
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůOkurky nakládané
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1špetkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceVíno bílé
- 0,3lžičkaTabasco
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
67 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme remuládu: Do misky dáme majonézu Hellmans, přidáme k ní pikantní Dijonskou hořčici, citronovou šťávu, jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, čerstvě pomletý pepř 4 barev, špetku cukru, sůl, 1 lžíci bílého vína, 3-4 kapky Tabasca a drobně pokrájený omytý kerblík. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit.
- 2Z plátků toustového chleba formičku vykrojíme kolečka - dukátky o průměru přibližně 7-8 cm. Rukolu omyjeme, lístky otrháme a necháme okapat.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova tenké plátky Anglické slaniny. Sýr nakrájíme na tenké plátky a formičkou z něj vykrojíme kolečka o průměru asi 6-7 cm. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tousty potřeme remuládou, na polovinu poklademe složené plátky slaniny, kolečka sýru, lístky rukoly, plátky rajčat a přikryjeme je zbylými toustovými dukátky.
- 4Dukáty poklademe na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.