Tousty s rajčaty a bazalkou
25 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstBazalka
- 12krajícůBageta
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku, pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.
- 2V misce smícháme 3 lžíce oleje s větší částí bylinek, opepříme a osolíme. Olejovou směsí potřeme z obou stran nakrájené plátky bagety, rozložíme je na plech s pečícím papírem a dozlatova opečeme v troubě, předehřáté na 220°C.
- 3Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na malé kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme zbývající olej, dáme do něj prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, ocet, cukr a zbylé bylinky. Vše za občasného míchání 5 minut vaříme, aby se směs důkladně prohřála.
- 5Rajčatovou směs rozdělíme na opečené bagety, podle chuti je opepříme a osolíme a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.