Tousty s rajčaty a bazalkou

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Bazalku, pažitku a petrželku opláchneme studenou vodou a okapané je najemno nasekáme.
  • 2
    V misce smícháme 3 lžíce oleje s větší částí bylinek, opepříme a osolíme. Olejovou směsí potřeme z obou stran nakrájené plátky bagety, rozložíme je na plech s pečícím papírem a dozlatova opečeme v troubě, předehřáté na 220°C.
  • 3
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na malé kousky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme zbývající olej, dáme do něj prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, ocet, cukr a zbylé bylinky. Vše za občasného míchání 5 minut vaříme, aby se směs důkladně prohřála.
  • 5
    Rajčatovou směs rozdělíme na opečené bagety, podle chuti je opepříme a osolíme a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.