Tresčí filé s česnekovým krémem
40 min.
Ingredience
- česnekový krém
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, přidáme oloupanou cibuli, mrkev a omytý, na kolečka nakrájený citron. Okořeníme bobkovým listem a vložíme omyté porce filé. Zvolna vaříme asi 10 minut, maso vyjmeme a necháme okapat.
- 2Vývar vaříme ještě 15 minut, potom odstraníme bobkový list a vývar přecedíme.
- 3Příprava krému: Žloutek rozkvedláme s hořčicí a citronovou šťávou, přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše smícháme s olivovým olejem a tvarohem. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Hotovým česnekovým krémem zalijeme porce filé a ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.