Treska po italsku
145 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusPetržel - nať
- 1kusLimetka
- Příloha
- 500gramůNudle široké
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 150mililitrůVíno červené
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaCukr krupice
- 50gramůOlivy černé
- 150gramůMozzarella
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceBazalka
- 50gramůOlivy zelené
- 2lžíceKapary
- 420gramůFilé z aljašské tresky
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si omáčku. Nejdříve v hrnci na olivovém oleji opékáme do změknutí (5 minut) cibuli, po přidání tymiánu a česneku opékáme další minutu. Oheň zesílíme, přilijeme víno, vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rajčata, přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme. Odložíme pokličku a necháme vařit ještě 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olivy, kapary a bazalku.
- 2V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky filety z tresky, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut, téměř do změknutí. Vyjmeme z trouby, rybu poklademe plátky mozzarelly a dáme ještě na 5-10 minut zapéct, aby se sýr roztavil.
- 3Takto po italsku připravenou tresku rozdělíme na talíře a obloženou plátky citronu a petrželkou můžeme servírovat s vařenými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.