Treska po provensálsku

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme omáčku. Rajčata, česnek, pastu ze sušených rajčat, kapary, olivy, sůl a pepř dáme do kastrůlku a za občasného míchání zahříváme.
  • 2
    Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem a přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme a rybu vaříme asi 10 minut. Maso musí být křehké. Potom rybu přeneseme na mísu a udržujeme teplou.
  • 3
    Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Rybu přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klíny citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.