Treska po provensálsku
25 min.
Ingredience
- Omáčka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary
- 1stroužekČesnek
- 1hrstOlivy černé
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 4kusyTreska mražená
- 1kusBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 0,67hrnekVývar rybí
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme omáčku. Rajčata, česnek, pastu ze sušených rajčat, kapary, olivy, sůl a pepř dáme do kastrůlku a za občasného míchání zahříváme.
- 2Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem a přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme a rybu vaříme asi 10 minut. Maso musí být křehké. Potom rybu přeneseme na mísu a udržujeme teplou.
- 3Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Rybu přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klíny citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.