Treska pod bramborovou krustou
55 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyTreska aljašská
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůMléko polotučné
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme bramborovou kaši. V osolené vodě vaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory, dokud nejsou měkké. Poté je přecedíme na sítu, vrátíme do hrnce a řádně rozšťoucháme. Přidáme máslo, ohřáté mléko, sůl, pepř a vymícháme hladkou kaši.
- 2Do pekáče vyloženého pečícím papírem vložíme plátky tresky, potřeme olejem, zasypeme drobně pokrájeným česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme bramborovou kaší. V troubě předehřáté na 230 °C pečeme deset minut.
- 3Před koncem pečení rozehřejeme gril a vložíme pod něj pekáč s rybou. Grilujeme, dokud bramborová kaše nezezlátne. Rybu v pekáči rozkrájíme na porce, posypeme posekanou petrželkou, rozdělíme na talíře a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.