Treska s bramborovými hranolky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
104 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
81 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu mixujeme půl minuty do pěny. Začneme nejprve po kapkách přilévat olivový olej a když nám začne hmota houstnout, začneme ho přilévat tenkým praménkem. Hotovou majonézu uložíme do ledničky.
  • 2
    Droždí nejdříve rozmícháme s trochou piva a pak vmícháme i zbytek. Prosejeme mouku a sůl do misky, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj pivo s droždím, zapracujeme do mouky a vzniklé těstíčko necháme hodinu kynout. Poté v těstíčku obalíme porce očištěné ryby.
  • 3
    Ze syrových brambor nakrájíme asi 1,5 cm silné hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na 140°C a smažíme hranolky dozlatova. Poté je děrovanou naběračkou vyjmeme a držíme na teple.
  • 4
    Zvýšíme teplotu na 160°C a 7-8 minut dozlatova smažíme rybu. Po usmažení ji zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek.
  • 5
    Hranolky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme kousky ryby, ozdobíme citronem a petrželkou a servírujeme s majonézou ve zvláštní mističce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.