Treska s topinambury

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.