Treska s topinambury
60 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 2kusyBrambory vařené
- 1kusCibule
- 60gramůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 40gramůStrouhanka
- 40gramůSýr Parmezán
- 60gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 6kusůTopinambury
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a nasekáme petrželku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku a nasekáme. Brambory pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě povaříme 10 minut tresku, vyjmeme a vodu uschováme. Rybu vykostíme a pokrájíme na kousky.
- 2Omyjeme topinambury, povaříme 6 minut ve vodě, ve které se vařila treska, vyjmeme, tekutinu opět uschováme a topinambury pokrájíme na kousky. Vytřeme 2 lžícemi oleje pekáč, dno vysypeme strouhankou a rozložíme na něj kusy rybího masa, které proložíme kousky brambor a topinamburů. Vše posypeme nasekanou cibulí, česnekem a petrželkou a na kousky roztrhanými bobkovými listy. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme.
- 3Pekáč vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 220 °C, přilijeme uschovanou tekutinu, aby zakrývala všechny ingredience. Přidáme nastrouhaný sýr, pekáč necháme v trouběm dokud se veškerá tekutina zcela nevstřebá. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.