Treska s tymiánovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Šalotky pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky tymiánu posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, osmahneme, přidáme česnek, bobkový list, hřebíček, tymián, promícháme, podlijeme vínem, pomerančovou šťávou, vývarem a vaříme, až se tekutina vyvaří o dvě třetiny. Přidáme plátky nakládaných oliv, povaříme a odstavíme.
  • 2
    Porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.