Treska s tymiánovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůTreska aljašská
- 700mililitrůVíno červené
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 300mililitrůVývar slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůŠalotka
- 1gramHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 20gramůTymián čerstvý
- 40gramůOlivy nakládané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Šalotky pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, lístky tymiánu posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme filety a osmažíme z obou stran do zlatova. Ryby vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, osmahneme, přidáme česnek, bobkový list, hřebíček, tymián, promícháme, podlijeme vínem, pomerančovou šťávou, vývarem a vaříme, až se tekutina vyvaří o dvě třetiny. Přidáme plátky nakládaných oliv, povaříme a odstavíme.
- 2Porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.