Treska se zeleninou
65 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 15gramůBazalka
- 300mililitrůOlej olivový
- 80gramůPórek
- 1200gramůTreska aljašská
- 2000gramůRajčata
- 200gramůBrambory
- 200gramůOlivy černé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůFenykl čerstvý
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme olej, rozpálíme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek pokrájený na kolečka. Restujeme asi 2 minuty.
- 2Očištěnou rybu naporcujeme na podkovy, přidáme do hrnce. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k rybě a okořeníme solí, pepřem, bazalkou, bobkovým listem, tymiánem, prolisovaným česnekem, fenyklem a posekanou petrželkou. Nakonec přisypeme černé olivy bez pecek. Vaříme asi 40 minut a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.