Treska v rýžovém obalu
85 min.
Ingredience
- 125gramůRýže neloupaná (Natural)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPórek
- 1kusPetržel - nať
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyMrkev kořen
- 75gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.
- 2Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.