Treska vařená se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 800gramůTreska aljašská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyCibule
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 2hrstiPažitka
- 0,5litrVývar zeleninový
- 0,2decilitrVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovu šťávou a necháme 15 minut v chladu uležet.
- 2Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na plátky, druhou na jemno. Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nasekáme nahrubo, menší část na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 3Do vývaru v hrnci dáme nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, plátky cibule a bobkový list, přilijeme víno, dochutíme tymiánem, pepřem a solí a pod pokličkou vaříme 15 minut.
- 4V misce smícháme jemně nakrájenou cibuli a nať, ocet, olej a hořčici.
- 5Uleželé kousky ryby osolíme, opepříme, přidáme k zelenině a vaříme na mírném ohni 5 minut.
- 6Uvařené porce ryby dáme na servírovací talíře, obložíme je zeleninou a podáváme se zálivkou, kterou jsme ještě rozředili trochou vývaru z vaření zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.