Treska ze Smirny
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska aljašská
- 1decilitrCitronová šťáva
- 5gramůOregano čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 3gramyRozmarýn čerstvý
- 3decilitryVíno bílé
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1stroužekČesnek
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tresky očistíme, oddělíme hlavy, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji osmažíme. Vyjmeme z pánve a vložíme do pekáčku.
- 2Rozmixovaná rajčata smícháme s vínem a olejem, rozmarýnem, oreganem a vlijeme na tresky. Přidáme bobkový list, nasekaný česnek a pečeme na střední teplotu v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.