Trojbarevné lasagne

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.
  • 2
    Sýrová náplň: Sýr ricotta smícháme s parmezánem, muškátovým oříškem a pepřem.
  • 3
    Rajčatová omáčka: Nakrájenou cibuli smažíme na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut. Potom přidáme drcený česnek, ještě asi minutu smažíme. Vmícháme rajčata a rajčatový protlak a přivedeme omáčku k varu. Průběžně promícháváme. Potom stáhneme oheň, za občasného zamíchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.
  • 4
    Bešamelová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Omáčku potom znovu průběžně promícháváme a zahříváme, dokud nezačne houstnout. Odstavíme a vmícháme vejce. Potom zahříváme téměř k varu, vařit se však nesmí. Přidáme sýr, osolíme a opepříme.
  • 5
    Rozehřejeme troubu na 200 °C. Na dno zapékací mísy rozložíme čtvrtinu plátků těsta, upravíme na ně třetinu množství náplně. Zasypeme bazalkou a polijeme třetinou množství rajčatové omáčky. Vrstvy střídáme, končíme plátky těsta.
  • 6
    Na poslední vrstvu těsta dáme bešamelovou omáčku, povrch uhladíme. Posypeme jej směsí strouhanky, piniových oříšků, papriky a parmezánu. Pokrm zapékáme 45 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.