Tuňák na niceský způsob
25 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1hrstPetržel - nať
- 12kusůRajčata Cherry
- 1kusPaprika červená
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170gramůFazole bílé
- 600gramůTuňák obecný
- 1lžičkaSůl
- 1hrstOlivy černé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou.
- 2Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme.
- 3Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme.
- 4Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne.
- 5Dáme stranou.
- 6Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát.
- 7Odstavíme a zalijeme zeleninu octem.
- 8Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.