Tuňák na špízu
25 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůKmín římský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůTuňák obecný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyŠafrán
- 1stroužekČesnek
- 120gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
858 mg
Postup přípravy
- 1Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.
- 2Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.
- 3Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.