Tuňák na špízu

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
858 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.
  • 2
    Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.
  • 3
    Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.