Tuňák s kokosovým špenátem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka omyjeme, osušíme a zakápneme limetkovou šťávou. V menší misce smícháme sušený česnek, mletou papriku, skořici, tymián, pepř, sůl a takto připravenou směs vetřeme do tuňáka. Kořeněného tuňáka vložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    Špenát omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a na mírném ohni asi 5 minut vaříme. Hrnec sundáme ze sporáku.
  • 3
    Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo a jarní cibulku s česnekem osmahneme.
  • 4
    Zchladlý špenát s kokosovým mlékem za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, které ještě chvilku povaříme na mírném ohni.
  • 5
    Tuňáka vyjmeme z chladničky, pokrájíme na menší kousky. Hladkou mouku smícháme se solí, kari a najemno nasekanou pažitkou. Kousky tuňáka v mouce obalíme.
  • 6
    Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmahneme. Servírujeme na připravené talíře a přelijeme kokosovým špenátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.