Tuňák s kokosovým špenátem
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTuňák obecný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůMléko kokosové
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPažitka
- 1špetkaKari koření
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaČesnek sušený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme, osušíme a zakápneme limetkovou šťávou. V menší misce smícháme sušený česnek, mletou papriku, skořici, tymián, pepř, sůl a takto připravenou směs vetřeme do tuňáka. Kořeněného tuňáka vložíme do chladničky a necháme 30 minut marinovat.
- 2Špenát omyjeme, očistíme, pokrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce, přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a na mírném ohni asi 5 minut vaříme. Hrnec sundáme ze sporáku.
- 3Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo a jarní cibulku s česnekem osmahneme.
- 4Zchladlý špenát s kokosovým mlékem za pomoci mixéru rozmixujeme na pyré, které ještě chvilku povaříme na mírném ohni.
- 5Tuňáka vyjmeme z chladničky, pokrájíme na menší kousky. Hladkou mouku smícháme se solí, kari a najemno nasekanou pažitkou. Kousky tuňáka v mouce obalíme.
- 6Na pánvi rozpálíme máslo a tuňáka na něm z obou stran osmahneme. Servírujeme na připravené talíře a přelijeme kokosovým špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.