Tuňák s olivami
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 800gramůTuňák obecný
- 20gramůTymián čerstvý
- 200gramůOlivy černé
- 100mililitrůOlej olivový
- 200gramůRajčata
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 160gramůPaprika žlutá
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.
- 2V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.