Tuňákové filety v rajčatové omáčce
45 min.
Ingredience
- 900gramůRajčata
- 400gramůTuňák obecný
- 3stroužkyČesnek
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 25gramůChilli paprička
- 40gramůKapary
- 60gramůAnčovička - filety
- 10gramůOregano sušené
- 5gramůSkořice celá
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
- 2V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
- 3Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.