Tuňákové filety v rajčatové omáčce

45 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
  • 2
    V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
  • 3
    Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.