Tuňákové minipizzy

75 min.
Itálie
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se špetkou cukru a špetkou soli, přidáme mouku a olivový olej. Vše promícháme do jednoho těsta. Následně těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout.
  • 2
    Rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a rozkrájíme na kostky. Z tuňáka necháme okapat nálev a následně maso vidličkou rozmačkáme.
  • 3
    Oloupaný česnek prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Maso smícháme s olivami, petrželí, kousky rajčat a česnekem. Následně můžeme dochutit solí a pepřem.
  • 4
    Těsto prohněteme a vytvarujeme si válečky, které rozdělíme na 16 velkých dílků. Z nich vyválíme placky a upravíme okraje. Na placky pak přidáme směs, kterou jsme si vytvořili, a vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.