Tuňákové minipizzy
75 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 80mililitrůOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 300gramůTuňák v oleji
- 2stroužkyČesnek
- 40gramůOlivy zelené
- 40gramůOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kostkaDroždí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
15 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se špetkou cukru a špetkou soli, přidáme mouku a olivový olej. Vše promícháme do jednoho těsta. Následně těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout.
- 2Rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme a rozkrájíme na kostky. Z tuňáka necháme okapat nálev a následně maso vidličkou rozmačkáme.
- 3Oloupaný česnek prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Maso smícháme s olivami, petrželí, kousky rajčat a česnekem. Následně můžeme dochutit solí a pepřem.
- 4Těsto prohněteme a vytvarujeme si válečky, které rozdělíme na 16 velkých dílků. Z nich vyválíme placky a upravíme okraje. Na placky pak přidáme směs, kterou jsme si vytvořili, a vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.