Tuňákové pirohy

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, sůl, uděláme do mouky důlek a pomalu budeme přilévat vlahou vodu a vidličkou promícháme těsto. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto, (můžeme podle potřeby přidat vodu nebo mouku). Těsto se nesmí lepit, musí bát vláčné a pružné, nesmí být velmi tuhé. Rozválíme ho na placku silnou přibližně 3 mm. Formičkou o průměru 8-10 cm vykrojíme kolečka a zakryjeme je utěrkou, aby nevyschla.
  • 2
    Tuňáka z konzervy scedíme a necháme v cedníku okapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. Omyjeme petrželku s rozmarýnem. Bylinky drobně posekáme. Omyté rajče spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem, cibulku orestujeme dorůžova, přimícháme rajče, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Přidáme tuňáka, bylinky a promícháme. Přidáme vejce, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Na plátky těsta položíme lžičkou tuňákovou náplň. Těsto přehneme na polovinu, okraje k sobě pevně přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Omyjeme a osušíme citron a pokrájíme ho na osminky.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme dostatečné množství oleje a pirohy smažíme z každé strany dozlatova. Pirohy podáváme horké s plátky citonu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborný recept, jen místo citronu jsem přidala rajče.