Tuňákový salát s cherry rajčátky
7 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 300gramůTuňák obecný
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 80gramůRukola
- 5kusůRajčata Cherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
511 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a petrželku nakrájejte nadrobno, nasypte do mísy, smíchejte s citronovou kůrou a nechte uležet.
- 2Na středně rozpálené pánvi osmažte tuňákové steaky zlehka potřené olejem z obou stran, 1 minutu z každé strany.
- 3Do misky přidejte přepůlená rajčátka, rukolu, sůl a pepř. Zalijte olejem a balzamikovým octem.
- 4Dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře.
- 5Tuňáka nakrájejte na plátky silné 1 cm, položte na salát, pokapejte zbylým dresinkem ze salátu a podávejte.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.