Tuňákový salát s křupavými nudličkami

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
  • 2
    Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
  • 3
    Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
  • 4
    Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
  • 5
    Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.