Tuňákový salát s křupavými nudličkami
30 min.
Ingredience
- 200gramůSalát hlávkový
- 150gramůListové těsto
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600gramůTuňák obecný
- 80gramůSezam - semena
- 80gramůČernucha
- 80mililitrůOlej olivový
- Na dresink
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 70mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůOcet rýžový
- 20mililitrůOlej sezamový
- 60gramůPažitka
- 20gramůZázvor celý
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- Na zeleninovou směs
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
- 100gramůCibulka jarní
- 150gramůHrachové lusky
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
61 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
- 2Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
- 3Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
- 4Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
- 5Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.