Tuňákový salát s taštičkami wonton
30 min.
Ingredience
- Dresink
- 1lžíceOlej sezamový
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet rýžový
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusPažitka
- 0,5kusLimetka
- 0,5kusPomeranče
- 4lžíceSezam - semena
- 1kusChilli paprička
- 100gramůBaby kukuřice
- 150gramůHrachové lusky
- 150gramůTuňák obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 250gramůSalát hlávkový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůTěstoviny Ravioli
- 200gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na dresink vymačkáme šťávu z limetky a pomeranče, smícháme s nastrouhaným zázvorem a nasekanou pažitkou. Vše promícháme se sójovou omáčkou, octem a oleji. Osolíme a opepříme.
- 2Chilli papričku nakrájíme na jemné proužky, šalotku na tenké plátky. Opláchneme a očistíme kukuřici a cukrové lusky. V pánvi rozpálíme arašídový olej, vsypeme připravenou zeleninu a smažíme asi 3 minuty dokřupava. Vše dáme do hrnce, zalijeme dresinkem a dáme stranou.
- 3Sezam a černuchu nasypeme na talíř, rybu osolíme, opepříme a obalíme ve směsi. V pánvi rozpálíme olej a rybu na něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
- 4Taštičky wonton nakrájíme na proužky, do pánve dáme trochu oleje a opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek a lehce posolíme.
- 5Listy salátu opláchneme, osušíme a promícháme s uvařenou zeleninou. Přelijeme zbytkem dresinku a důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme proužky tuňáka a taštiček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.