Tuňákový salát s taštičkami wonton

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na dresink vymačkáme šťávu z limetky a pomeranče, smícháme s nastrouhaným zázvorem a nasekanou pažitkou. Vše promícháme se sójovou omáčkou, octem a oleji. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Chilli papričku nakrájíme na jemné proužky, šalotku na tenké plátky. Opláchneme a očistíme kukuřici a cukrové lusky. V pánvi rozpálíme arašídový olej, vsypeme připravenou zeleninu a smažíme asi 3 minuty dokřupava. Vše dáme do hrnce, zalijeme dresinkem a dáme stranou.
  • 3
    Sezam a černuchu nasypeme na talíř, rybu osolíme, opepříme a obalíme ve směsi. V pánvi rozpálíme olej a rybu na něm opékáme asi 2 minuty z každé strany. Necháme vychladnout a nakrájíme na proužky.
  • 4
    Taštičky wonton nakrájíme na proužky, do pánve dáme trochu oleje a opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírový ubrousek a lehce posolíme.
  • 5
    Listy salátu opláchneme, osušíme a promícháme s uvařenou zeleninou. Přelijeme zbytkem dresinku a důkladně promícháme. Rozdělíme na talíře a ozdobíme proužky tuňáka a taštiček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.