Tuňákový steak s rajčaty
32 min.
Ingredience
- 600gramůTuňák obecný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOregano sušené
- 1kusPažitka
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na steaky, které zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a steaky na něm dozlatova opečeme. Steaky z tuňáka vyjmeme z pánve, odložíme stranou a uchováváme v teple.
- 3Na pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, vše osmahneme. Poté přidáme steaky z tuňáka, zalijeme bílým vínem, přidáme máslo, na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem.
- 4Na pánvi pak steaky dusíme asi 7 minut. Poté tuňákové steaky s rajčatovou směsí ihned podáváme a zdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.