Tuňákový steak s rajčaty

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na steaky, které zakápneme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a steaky na něm dozlatova opečeme. Steaky z tuňáka vyjmeme z pánve, odložíme stranou a uchováváme v teple.
  • 3
    Na pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, vše osmahneme. Poté přidáme steaky z tuňáka, zalijeme bílým vínem, přidáme máslo, na kolečka nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dochutíme oreganem.
  • 4
    Na pánvi pak steaky dusíme asi 7 minut. Poté tuňákové steaky s rajčatovou směsí ihned podáváme a zdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.