Turecký rajčatový salát
15 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 250gramůOkurka salátová
- 250gramůSýr Feta
- 80gramůOlivy černé
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůOregano čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
31 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozkrojíme na půlky, vydlabeme vnitřek a každou půlku rozkrojíme na výseče. Rajčata vložíme do velké salátové mísy a přidáme na kolečka nakrájenou okurku, kostičky feta sýra a olivy.
- 2Zalijeme olivovým olejem, citronovou šťávou a přidáme sůl a pepř podle chuti a jemně promícháme. Salát posypeme oreganem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.