Turýnské rizoto
50 min.
Ingredience
- 125gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 175gramůRýže Arborio
- 60gramůRýže neloupaná (Natural)
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůJátra kuřecí
- 125gramůHouby čerstvé
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
43 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
- 2Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut.
- 3Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.