Tvarohové placičky s fenyklem
70 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 200gramůTvaroh jemný
- 350gramůFenykl sladký - hlíza
- 1,5lžíceStrouhanka
- 1,5lžíceSýr Parmezán
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 75gramůPšeničná krupice
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.
- 2Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.
- 3Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.