Tvarohový dip
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůTvaroh jemný
- 100gramůSýr Feta
- 100gramůOlivy nakládané
- 1kusKapie
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 6kusůCibulka jarní
- 0,5lžičkaProvensálské koření
- 0,5šálekBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1Omyté jarní cibulky jemně nasekáme společně s 12 cm zelené části natě. Jednu lžíci dáme stranou pro ozdobení.
- 2Omytou, očištěnou a zrníček zbavenou kapii nakrájíme na kostičky (trochu dáme opět stranou). Opláchnutou bazalku nastříháme na menší kousky, špičky snítek necháme na ozdobu. Olivy jemně nakrájíme a 8 jich necháme stranou.
- 3Tvaroh se sýrem rozdrobíme do mísy, přidáme smetanu, provensálské koření, cibulku, papriku, olivy a bazalku. Vše řádně rozmícháme dohladka, ozdobíme surovinami, které jsme dali stranou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.