Tvarohový dort s višněmi
90 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 40gramůMarcipánová hmota surová
- 20gramůŽelatina bílá plátky
- 90gramůCukr krupice
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůSůl
- 750gramůVišně
- 20gramůŽelé dortové
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVanilkový lusk
- 12kusůTřešně
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.
- 2Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.
- 3Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.
- 4Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.
- 5Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.