Tvarohový dort s višněmi

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1209 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V robotu rozšleháme žloutky a přidáme rozdrobený marcipán. Šleháme dohladka. Přimícháme 15 g cukru a 2 lžíce vody. Navrch prosijeme mouku s kypřícím práškem. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přišleháme 25 g cukru. Sníh vmícháme do těsta.
  • 2
    Upečeme 4 korpusy o průměru 20 cm při 180 °C . Pečeme po 15 minutách. Dáme okapat višně a šťávu zachytíme. Rozmícháme dortové želé s 30 g cukru a 250 ml višňové šťávy. Přimícháme višně a želé nenecháme ztuhnout.
  • 3
    Tvaroh utřeme s vanilkovou dření, rozpuštěnou želatinou a zbývajícím cukrem. Ušleháme 250 ml smetany a vmícháme ji do tvarohu.
  • 4
    Na dortový podnos dáme jeden dortový plát. Naplníme polovinou želé s višněmi a přiložíme druhý dortový plát. Ten naplníme polovinou tvarohového krému. Přiložíme třetí plát a naplníme ho zbývajícím želé s višněmi. Přiložíme poslední dortový plát.
  • 5
    Navrch a z boku nastříkáme zbývající tvarohový krém. Chladíme 3 hodiny. Ozdobíme mandlemi a koktejlovými třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.