Tyrolský čočkový salát
90 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 2litryVoda pitná
- 200gramůBrambory
- 80mililitrůOlej olivový
- 200gramůČočka jedlá
- 40mililitrůOcet vinný
- 150gramůOkurky
- 5gramůSůl
- 100gramůPažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propereme čočku, necháme ji pár hodin namočenou, vodu slijeme, dáme vařit do čerstvé vody. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky a zalijeme 1 naběračkou vody, ve které se vařila čočka. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, vsypeme do mísy, část si necháme na ozdobení. Kyselé okurky si připravíme na ozdobení tak, že je podélně rozkrájíme, přičemž na jednom konci zůstanou vcelku a tím vznikne vějířek. Slijeme čočku a přidáme do mísy k cibuli, promícháme, totéž uděláme s bramborami. Přimícháme olej, nasekanou petrželku a pažitku, osolíme, opepříme. Ozdobíme kolečky cibule a vějířky okurek. Dáme uležet do chladničky, podáváme nejdříve následující den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.