Úhoř na česneku
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1000gramůÚhoř říční
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
58 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso grilujeme po každé straně asi 3 minuty, potom porce vložíme na pánev s olejem, česnekem utřeným se solí a bobkovým listem. Smažíme asi 10 minut. Úhoře pokapeme octem, opepříme, přisolíme a dosmažíme do měkka.
- 2Maso upravíme na mísu, ozdobíme dílky citronu a snítkou petrželky.
- 3Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.