Úhoř na jarních bylinkách

30 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 4cm kousky. Ochutíme solí a pepřem. Oloupeme cibulky a větší přepůlíme.
  • 2
    Rozpálíme olej s máslem a maso orestujeme ze všech stran. Přidáme cibulky a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, opražíme ji a zalijeme vývarem. Promícháme a zakryté dusíme cca 8 min.
  • 3
    Mezitím opláchneme a osušíme bylinky a lístky nasekáme najemno. Úhoře vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do nahřáté mísy. Omáčku ještě na silném ohni povaříme za stálého míchání cca 3 min, přidáme bylinky a smetanu. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 4
    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.