Úhoř na jarních bylinkách
30 min.
Ingredience
- 1kilogramÚhoř říční
- 200gramůCibulka jarní
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBrutnák
- 1lžíceŠťovík
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,25litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 4cm kousky. Ochutíme solí a pepřem. Oloupeme cibulky a větší přepůlíme.
- 2Rozpálíme olej s máslem a maso orestujeme ze všech stran. Přidáme cibulky a krátce osmahneme. Zaprášíme moukou, opražíme ji a zalijeme vývarem. Promícháme a zakryté dusíme cca 8 min.
- 3Mezitím opláchneme a osušíme bylinky a lístky nasekáme najemno. Úhoře vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do nahřáté mísy. Omáčku ještě na silném ohni povaříme za stálého míchání cca 3 min, přidáme bylinky a smetanu. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 4Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.