Úhoř na zeleno
50 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůŠťovík
- 100gramůKerblík
- 100gramůEstragon
- 100gramůPetržel - nať
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůBazalka
- 1000gramůÚhoř říční
- 0,38litrVíno bílé
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
60 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme.
- 3Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě.
- 4Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem.
- 5Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.