Úhoř na zeleno

50 min.
Rakousko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
60 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme.
  • 3
    Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě.
  • 4
    Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem.
  • 5
    Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.