Úhoř se zelenou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1500gramůÚhoř říční
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 4gramyEstragon
- 4gramyŠalvěj čerstvá
- 200mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6gramůPažitka
- 6krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
56 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.
- 250 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme.
- 3Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut.
- 4Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky.
- 5Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby.
- 6Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.