Úhoř se zelenou omáčkou

80 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
56 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře pokrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.
  • 2
    50 g másla rozehřejeme, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme špenát a nasekané bylinky. Podusíme 5 minut, poté přilijeme víno a 5 minut vaříme.
  • 3
    Zbytek másla rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova úhoře, poté přiklopíme a dusíme 35 minut.
  • 4
    Šťávu z citronu smícháme se žloutky, směs nalijeme do omáčky.
  • 5
    Omáčku ihned odstavíme z plotny, osolíme a opepříme dle potřeby.
  • 6
    Kousky ryby přelijeme omáčkou a servírujeme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.