Ukrajinský boršč

150 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka.
  • 3
    Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut.
  • 4
    Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka.
  • 5
    Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.