Ukrajinský boršč
150 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí maso přední
- 250gramůVepřové maso libové
- 200gramůBílé zelí
- 300gramůBrambory
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 60gramůCibule
- 40gramůOlej slunečnicový
- 150gramůČervená řepa
- 1lžíceHrášek
- 10gramůCukr krupice
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř celý červený
- 3kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka.
- 3Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut.
- 4Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka.
- 5Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.