Ústřice Rockefeller

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.
  • 2
    Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.
  • 3
    Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.
  • 4
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.