Ústřice Rockefeller
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 16kusůÚstřice
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaMartell cognac
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.
- 2Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.
- 3Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.