Ústřice s anglickou slaninou
45 min.
Ingredience
- 24kusůÚstřice
- 100gramůAnglická slanina
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstTymián čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTabasco
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1011 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
65 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
552 mg
Cukr
213 mg
Postup přípravy
- 1Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, vodu z nich scedíme do kastrůlku a maso ze skořápky vybereme. Na pánev položíme na malé a tenké kousky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme do křupava, přidáme máslo, které rozpálíme, přisypeme na malé kostky nakrájený česnek, který necháme provonět, vlijeme worcesterskou omáčkou, zalijeme smetanou, podle chuti dochutíme solí, pepřem a Tabascem. Do horké omáčky přidáme ústřicové maso, posypeme nasekanou petrželovou natí a odstavíme z ohně.
- 2Prázdné skořápky umyjeme ve studené vodě, naplníme je připravenou smetanovou směsi a posypeme nastrouhaným sýrem. Na povrch každé skořápky položíme minimální množství tymiánu. Naplněné skořápky naskládáme na plech, který vložíme do předehřáté trouby pod gril a zapečeme dozlatova.
- 3Hotové ústřice vytáhneme z trouby, podle porcí je rozdělíme na talíře podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.