Vaječná omeleta s Čedarem a bylinkami
20 min.
Ingredience
- Dresink
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOcet vinný
- 0,5lžíceBazalka
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaHořčice dijonská
- Omeleta
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
72 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
908 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si francouzký dresink: do misky si dáme nadrobno pokrájený stroužek česneku, přidáme k němu lžíci vinného octa, lžičku ostré dijonské hořčice, nadrobno posekané a omyté lístky bazalky, sůl a bílý pepř. Směs promícháme a postupně k ní budeme zašlehávat 3 lžíce extra panenského olivového oleje. Dresink dáme do sklenice, dobře ji uzavřeme, protřepeme a odložíme do chladničky.
- 2V misce si rozšleháme 3 vejce se solí a pepřem. Zelenou petrželku a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr čedar jemně nastrouháme.
- 3V pánvi si rozehřejeme máslo, přibližně při střední teplotě vlijeme ochucená vajíčka a necháme je mírně asi 15 sekund probublávat. Poté je od odkrajů pomocí vařečky shrnujeme směrem ke středu. Zbytek pánve tak zaplníme vajíčky, které neztuhly. Toto opakujeme necelou minutu. Jakmile omeleta pokrývá celou pánev, ale má mírně polosyrovou konzistenci, posypeme ji nastrouhaným sýrem a bylinkami.
- 4Omeletu na pánvi přehneme v polovině, smažíme ji ještě několik sekund, poté ji opatrně nabereme nebo vyklopíme přímo na talíř a hned servírujeme s dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.