Vaječný předkrm se šunkou
30 min.
Ingredience
- 30gramůStrouhanka
- 250gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr Parmezán
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 70gramůSýr Čedar
- 20gramůPetržel - nať
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
40 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
691 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vařenou šunku spolu se sýrem nakrájíme na kousky a naskládáme na dno zapékací mísy. Přidáme na tenké plátky pokrájenou papriku. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme.
- 2Připravenou vaječnou směsí polijeme šunku a sýr, povrch posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 20 minut.
- 3Po upečení teplé jídlo rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.