Vanilkový krém s hroznovým vínem
20 min.
Ingredience
- 60gramůMandle
- 2kusyVanilkový lusk
- 250gramůMascarpone
- 200gramůTvaroh tučný
- 150gramůCukr krupice
- 400gramůHroznové víno
- 6lžicLikér mandlový - Amaretto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 2Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout.
- 3Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky.
- 4Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.