Vanilkový krém s hroznovým vínem

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 2
    Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout.
  • 3
    Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky.
  • 4
    Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.