Vařená jehněčí kýta
80 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 5decilitrůVývar z hovězích kostí
- 5decilitrůVoda pitná
- 150gramůOlivy černé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 250gramůFazole
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 150gramůTarhoňa
- 40gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2401 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
75 g
Sacharidy
335 g
Vláknina
53 g
Cukr
176 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
- 2Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
- 3Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.