Vařená jehněčí kýta

80 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2401 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
75 g
Sacharidy
335 g
Vláknina
53 g
Cukr
176 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
  • 2
    Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
  • 3
    Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.