Vařená zelenina s jogurtovou omáčkou

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici s květákem rozřežeme na větší růžičky, chřest očistíme, nakrájíme na větší špalíčky, cibuli pokrájíme na čtvrtky, pažitku rozsekáme na jemno. Zeleninu vložíme do sítka, zavěsíme nad vroucí vodu, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře do měkka. Zeleninu by měla být měkká, ale stále křupavá.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření, tahini omáčku, promícháme. Nakonec přilijeme jogurt, prohřejeme a odstavíme.
  • 3
    Zeleninu upravíme na talíře, doplníme jogurtovou omáčkou a posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.