Vařená zelenina s jogurtovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 220gramůBrokolice
- 220gramůKvěták
- 230gramůChřest zelený
- 140gramůCibule červená
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůPažitka
- 15gramůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůChilli koření mleté
- 20gramůOmáčka Tahini
- 150gramůJogurt bílý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brokolici s květákem rozřežeme na větší růžičky, chřest očistíme, nakrájíme na větší špalíčky, cibuli pokrájíme na čtvrtky, pažitku rozsekáme na jemno. Zeleninu vložíme do sítka, zavěsíme nad vroucí vodu, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře do měkka. Zeleninu by měla být měkká, ale stále křupavá.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme prolisovaný česnek, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření, tahini omáčku, promícháme. Nakonec přilijeme jogurt, prohřejeme a odstavíme.
- 3Zeleninu upravíme na talíře, doplníme jogurtovou omáčkou a posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.