Vařené hovězí a uzené maso
105 min.
Ingredience
- 1kilogramMoravské uzené maso
- 700gramůHovězí kotlety s kostí
- 3litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusKedlubna
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý celý
- 100gramůKřen
- 100gramůHořčice
- 10krajícůChléb konzumní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzené a hovězí maso omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Mrkev, kedlubnu, petržel očistíme, omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a česnekem vložíme do hrnce s masem. Nakonec přidáme ještě bobkový list, sůl a celý pepř. Na mírném ohni, přiklopené poklicí, vaříme do změknutí masa. Po dobu vaření sítkem odstraňujeme vzniklou pěnu. Vaříme 80-90 minut.
- 2Měkké maso scedíme, maso oddělíme od kostí, nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu překrojíme napůl. Na jednotlivé talíře rozdělíme maso podle porcí, které ozdobíme měkkou zeleninou. Přidáme jemně nastrouhaný křen, hořčici, chléb a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.